Najbrža i najjednostvnija kombinacija koja će zadovoljiti višestruke potrebe i malih i velikih rekreativaca i sportaša – proteinski doručak s ciklom i bobicama. ????

Zašto baš cikla?! Osim što daje jedinstven okus i boju vašem doručku ili užini cikla ima poseban utjecaj na sportske performanse – osobito vrijedi za one koji se bave sportovima izdržljivosti. Ali više o tome pročitajte ovdje.

  • 1 šalica rižinog mlijeka
  • 1 šaka crvenih ribizla
  • 2 manje cikle
  • 1/2 banane
  • 100g skyra (ili neki jogurt)
  • 1 žlica chia sjemenki

Umjesto crvenih ribizla možete stavite bilo koje bobičasto voće, a umjesto skyra neki jogurt. Ja preferiram skyr zbog manjeg udjela masti a više proteina u sastavu. Sve zajedno staviti u blender i kratko u hladnjak. Konzumirati barem 1-1,5h prije aktivnosti kako bi se sve stiglo u miru probaviti.

Osobno,  prije treninga preferiram krutu hranu, ali vi testirajte na sebi pa ukoliko vam ne odgovara tekuće, ovo može biti i obrok nakon treninga.

Ako se pitate zašto 1/2 banane?! S obzirom da ima više vrsti voća u ovom obroku, ne želim pretjerati s unosom šećera, s obzirom da imam jos obroka u danu koji sadrže voće. Vama na volju s obzirom na vaše kalorijske potebe.

Mala napomena: često dobijem upite i komentare vezane uz količine koje jedem i kalorijski unos.  Zapamtite da svatko ima individualne potrebe ovisno o tome koliko se krećete, kojim sportom s bavite i naravno koji su vam ciljevi. Ovo su samo ideje kako da obogatite svoj meni i kombinirate zdrave, a opet ukusne namirnice.

Želim vam svima aktivan dan!

Stay fit!