Vježbate li i vi u ovo ‘koronično’ vrijeme?! Zima je i nemaju svi uvjete za treninge u prirodi (iako, neke moje klijentice ni bura ni kiša ne sprječavaju u tome <3 ). No, nadam se da ipak pronalazite način da ostanete aktivni. Još od početka donošenja mjera trpi upravo ona djelatnost koja može pridonijeti najviše koristi ka očuvanju zdravlja, jačanju imuniteta i podizanja raspoloženja u ovim ludim vremenima, ali i inače. Primjena epidemioloških mjera koje ograničavaju bavljenja sportom i tjelovježbom imaju dugoročno negativan utjecaj na fizičko i psihičko zdravlje cijele populacije. Prednosti vježbanja i bilo kakvog kretanja već su svima dobro poznate pa neću ulaziti u detalje, ali zato SVI imamo priliku isprobati upravo – ONLINE treninge.

Kako izgleda ONLINE trening?

Trenutno je na tržištu masa trenera i programa koji nude online vježbanje. Svatko bira ono što mu najviše odgovara, ali nadam se s oprezom, jer ipak svoje tijelo povjeravate nekome da radi s njime. 

U Body Beat XMAS FIT programu radi se u malim grupama, do 6 vježbača. Filozofija mog pristupa treningu je uvijek ista – kvaliteta ispred kvantitete. Trening radimo preko ZOOM aplikacije. Instaliranje je vrlo jednostavno. Za svaki trening od trenera dobijete ‘pozivnicu’ za sudjelovanje i priključite se iz topline svoga doma, ako želite čak i u piđami! Zoom app omogućuje prijenos uživo preko kamere na kompjuteru, uz mogućnost sudjelovanja više korisnika odjednom. Tako za vrijeme treninga mogu vrlo dobro vidjeti kako vježbači izvode vježbe, ispraviti ih, motivirati i prilagoditi trening ukoliko je potrebno.  

Koncept treninga je isti kao da radimo u studiju. Uvodno zagrijavanje, dinamički stretching i mobilnost, zatim glavni dio i dodatak s naglaskom na određene mišićne skupine te smirivanje i kratki stretching. Ako se pitate da li možete doma, bez rekvizita (koristeći eventualno stolicu, prostirku i boce s vodom) napraviti dobar trening – naravno da da! Za dobar trening nisu vam potrebni ‘fensi’ rekviziti i tona utega, već dobro isplanirani i programirani trening koji će u 45min izvući maksimum i obuhvatiti cijelo tijelo. Nekad je manje više, zar ne? Osim toga, kad raspolažete s manje resursa, potrebno je malo više upregnuti mozak i potruditi se. To na kraju rezultira nevjerojatnom količinom mašte proizašle iz znanja koje čuči u svakome od nas. Znanje i kreativnost čine čuda, zato korona hvala ti na tome! :))

Osim grupnih online treninga, s nekim vježbačima radim i individualno. To je puno više prilagođen trening, a često i takvi klijenti doma raspolažu s još rekvizita pa možemo prilično dobro strukturirati program i progres.

Pozitivne vibre za kraj

Ja ću uvijek biti trener koji preferira rad s klijentima uživo. Nikakva tehnologija i rad ‘na daljinu’ ne mogu zamijeniti energiju koja se prenosi kada ste pored nekoga, promatrate svaki pokret i dijelite osmijeh. No, vremena su se promijenila i moramo se, bar na neko vrijeme, prilagoditi novoj situaciji. Kako vrijedi za nas trenere, tako i za vježbače. Najvažnije je ne odustati i prepustiti se. Pronađimo svi zajedno vlastito sunce u svakom novom danu. A do povratka u naš studio za treninge… iskoristimo dobrobiti tehnologije s kojom raspolažemo, umrežimo se i podijelimo znanje, pozitivnu energiju i puno znoja – ONLINE!

Stay happy & fit!

Mirna