Dok plaža miriše na kreme za sunčanje iz moje pećnice izlaze dimni signali u znaku kokosa. Za mene je ljeto uvijek u znaku kokosa. Kokos na koži, kokos u kosi, kokos u Pinacoladi i – kokos u kruhu! 

Kokos je vrlo hranjiv i bogat vlaknima, vitaminom C, E, B1, B3, B5 i B6. Sadrži i minerale, uključujući željezo, bakar, selen, natrij, kalcij, magnezij, mangan, fosfor i cink.

Mix & match…

Istucite jaja i dodajte kokosovo ulje. Pomiješajte kokosovo brašno, prašak za pecivo, chia sjemenke i sol. Ja nekad dodam i bourboun vanilijin šećer ako želim slatku varijantu. Inače, ima neutralan okus tako da može uz avokado i jaja za doručak ili uz rogač i med kad nastupi ‘slatka kriza’ 🙂 Pecite na 180c otprilike 30 minuta. Inače se peče i duže, ali ova moja pećnica je moćna zvijer pa je sve brzo gotovo. Provjerite s čačkalicom nakon pola sata da li se lijepi smjesa.

Ima puno proteina, ali i masti, zato nemojte pretjerivati. Tempirajte izradu kada vam dolaze gosti ili počastite susjede – nikad ne znate kad će vam trebati jaja, brašno ili šrafciger! Uživajte u ljetu u znaku kokosa. 

 

Stay healthy & fit!

Mirna