Bilo ljeto ili zima, nenajavljeni gosti ili pms – banana kruh je univerzalni odgovor za sve – i uvijek miriše na još! Priprema traje kraće od reklama usred najdražeg filma, a peče se točno onoliko koliko traje jedan kvalitetan trening (nakon kojeg slijedi nagrada 🙂 Tako da, pripremite sastojke, navijte dobru muziku i kreće party s kuhačom u ruci.

Bez glutena ali s puno ljubavi

Kada me pitaju da li deblja? Koliko ima kalorija? Mogu li ga jesti navečer? Deblja i mrkva ako ju jedeš u prekomjernim količinama 😀 Kalorije u kolačima ne brojim. Kolači su tu da nam opuste dušu i nepce s vremena na vrijeme, zato pusti kalkulator i primi se miksanja. 

Afrikanci su zaslužni za ime ovog slatkog, svima dragog voća –  ‘banana’. Riječ banana izvedena je iz arapske riječi koja znači ‘prst’. 

Mix & match…

Istucite jaja i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte med, mlijeko i vilicom zdrobljene banane. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno. Brašno prema želji možete naravno staviti i pšenično (ja zbog Hashimota jedem bezglutensko). Može proći i zobeno i proseno, ali meni je nekako najdraži Schar bezglutenski mix za kolače. Pecite na 180c  30 minuta, ali ovisi o pećnici. Provjerite tu i tamo, ja imam jaku pećnicu, moglo je i koju minuticu kraće 🙂

Znam da pećnica nije omiljen kućanski uređaj usred ljetnih vrućina, no… Upali klimu ili ustani u zoru dok još svi spavaju i iznenadi ekipu najboljim doručkom ikad! Brzo, zdravo i fino. I zapamti – manje je više… skoro uvijek. <3 

 

Stay healthy & fit!

Mirna