Nešto slano, pomalo hrskavo, može i ljuto ali zdravo i niskokalorično? Uvijek!!! Još ako je brzo gotovo – idealan snack za djecu i odrasle, dodatak uz kokice za dobar film ili nepozvane goste. A miris tek… ????

Mrkva sadrži beta caroten koji se u tijelu pretvara u vitamin A (retinol), važan antioksidans – štiti tijelo od slobodnih radikala, podiže imunitet te je zaslužan za zdravlje kože, oka i dobar vid.

Priprema:

Narežite mrkve na tanke štapiće. Premažite sa smjesom maslinovog ulja, soli i kajenskog papra. Količine začina ovise o tome koliko slano/ljuto volite. Kod mene je sve jako ljuto i malo manje slano 🙂 Poredajte mrkve na papir za pečenje i pecite u zagrijanoj pečnici na 180℃ otprilike 15 minuta. Poslužila sam uz posni sir s malo maslinovog ulja i mješavine začina.

Vjerujte mi, ova jednostavna zdrava delicija svidjet će se svima i nestat će prije kraja uvodne špice filma!

Dobar tek!